In het kader van de komende “moeder aller verkiezingen” van zondag 25 mei 2014 heeft Gazet van Hove een gesprek met kandidaten van de zes grootste Vlaamse partijen.

Hovese kandidaten komen eerst aan bod. Heeft de betrokken partij geen kandidaten uit onze gemeente, dan vragen we kandidaten uit onze buurgemeenten.

De bijdragen verschijnen in alfabetische volgorde op partijnaam.

vlaams belangJohan Verwerft woont in Hove aan de Albrecht Rodenbachstraat. Hij is bij de komende verkiezingen van 25 mei kandidaat voor het Vlaams Belang, federale kamer, plaats 20. De heer Verwerft is gehuwd en heeft een dochter.

* Wie is Johan Verwerft? (Studie, opleiding, werk…)

Johan Verwerft : “Ik ben geboren in 1962 in Mortsel. Ik ging naar de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool in Hove, daarna naar het Sint-Gabrielscollege in Boechout. Nadien werkte ik in de automatisatie. Ik ben terug gaan studeren toen ik dertiger was en behaalde een master in de computerwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen (UA). Ik behaalde ook een aantal industriële certificaten. Vandaag ben ik ook ingeschreven in de Erasmus Hogeschool in Brussel en volg er nog enkele cursussen. Ik werk in een Petrochemisch bedrijf als IT-manager voor de Benelux.”

* Hoe lang is u lid van het Vlaams Belang? Uw functies binnen de partij?

“Ik ben lid van het VB sedert 2011. Ik ben afdelingsvoorzitter in Hove”.

* Komt u uit een politiek actieve familie?

“Niet direct. Mijn vader heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1970 meegedaan met VAK (Van Genechten Aktie Komitee), een plaatselijke politieke lijst. Thuis volgden we de politiek via de media”.

* Waarom is u actief bij het Vlaams Belang? Wat spreekt u het meest aan bij die partij?

“Die partij is tegen de huidige politiek die er wordt gevoerd. Hiervan kunnen we het best brandhout maken. Hoe zit het met onze pensioenen ? Met 63 ministers in België slaagt men er niet in om een pensioenplan op tafel te leggen zodat het pensioen wordt gewaarborgd voor de mensen. We zitten met een vastlopende conscensus-model in België. Waarom gebruikt men de jeugd zijn kennis niet ? We moeten daarop inzetten en er meerwaarde uit halen. We hebben een goed opgeleide jeugd.

Verder zijn er nog tal van ander waanzinnigheden : gevangenen krijgen een hoge schadevergoeding, hoger dan mensen die heel hun leven hebben gewerkt.

Illegaliteit wordt hier ook beloond. Kijk naar de vluchtelingen. Criminaliteit, de misdaadcijfers pieken. We moeten nog extra gevangenissen bijbouwen. Met besparingen komt men er niet. Sedert 2000 is de staatsschuld verdubbeld, reken daarbij nog de intrestlast. Legitiem tegenstemmen = Vlaams Belang stemmen”.

Verkiezingsborden Hove

* Wat zijn de kernpunten van uw programma ? Indien u verkozen geraakt, waarvoor wenst u zich in te zetten voor de regio ?

“Op het economische vlak : ‘Arbeid moet terug beloond worden’. Vlaanderen is erg productief in de wereld. Maar het wordt het zwaarste belast en het krijgt de laagste pensioenen. Zij die nooit werkten, o.a. gelukzoekers, krijgen hier riante werkloosheidsvergoedingen.

Andere partijen spreken nog steeds van belastingen verhogen. Er zijn andere manieren zoals afslanken en reorganisatie. Vlaanderen heeft minder ministers nodig, een korter bestuur en dit zal de efficiëntie verhogen.

Op milieuvlak de Kyoto-normen blind onderschrijven is absolute waanzin. Kerncentrales sluiten is niet nodig. Aardgas en steenkool zijn grotere vervuilers. Zolang we geen volledige dekking hebben met wind- en zonne-energie, zijn kerncentrales nodig. Anders zijn we afhankelijk van Rusland en China.

Voor de ragio wil ik alle luxeproblemen herbekijken. Zoals het BAM-tracé. We moeten de Kennedytunnel verbreden met twee extra pijpen. Dit is redelijk goedkoop uit te voeren.

De A-12 is ook een autostrade, we moeten dan wel de bestaande gelijkvloerse kruispunten wegwerken.

Voor Hove zal ik alles doen om een fusie van gemeenten tegen te houden. Kleine gemeenten doen het goed. Wat is hier mis mee ?

Het openbaar vervoer moeten we meer moderniseren en automatiseren. Men moet op voorhand betalen (met poortjes zoals in de Londense metro). Hier zijn er geen hangjongeren. Dan zijn al die controleurs op de treinen en bussen niet meer nodig.

Ik ben ook tegen elke vorm van belastingsverhoging. Pensioenen moeten naar boven. Tot 70% van het laatste ontvangen loon. Vandaag krijgen gepensioneerde werknemers +/- 1.090 euro pensioen. Hiervan kan men niet overleven. De huidige generatie gepensioneerden kan dit nog omdat ze meestal een eigen woning bezitten. Gaat de jeugd dit nog kunnen bereiken ? Erfenissen zullen worden opgesoupeerd.

We moeten ook geen geld geven aan mensen die hier niet thuis horen”

Geld euro's

* Welk bedrag zet u in voor uw persoonlijke verkiezingscampagne? Steun van de partij?

“Onze partijsteun wordt in folders uitgedrukt. Er is een persoonlijke folder, een gemeenschappelijk en één van de regio. Zelf zal ik er nog enkele honderden euro’s bij opleggen. Buiten Hove voer ik nog actief propaganda in Lint en Boechout’.

* Uw progronse voor de uitslag van 25 mei 2014?

“Ik vermoed de CD&V een lichte winst. Ondanks de reuze peiling zie ik de N-VA nog terugzakken met 4 tot 5 % tot zo’n 27-28%, wat nog een succes is. De PVDA wordt de grote verrassing van deze verkiezing. Ik zie Peter Mertens over de 5% wippen. Voor VLD, Groen en SP-a zie ik een status quo. Ze hebben geen verhaal meer. Voor het VB zie ik een kleine heropstanding, zo’n 10,5 %”.

* Welk is uw laatst gelezen boek?

“De Kroniek van België. Dit is een naslagwerk. Ik lees er geregeld in. Verder lees ik veel tijdschriften”.

* Wat is uw lievelingsgerecht?

“Geef mij maar Vlaamse keuken, kalfszwezerikken”.

* Welk is uw geliefde reisbestemming?

“Ik ga voor mijn werk veel naar Italië. Dit ligt me wel? Ook Noorwegen, om er te vissen en na te denken over het leven tussen de fjorden”.

* Welk is uw geliefde sport?

“Ik doe zelf aan powerliften. Thuis heb ik een fitnesszaal”.

* Uw geliefde hobby?

“Vissen en motorsporten. Ik zit in een racing-team. Ik doe er de computers op het circuit”.

* Als u morgen het groot lot wint …waar gaat u dan op inzetten/investeren?

“Ik zou het echt niet weten. Ik heb niet veel nodig. Ik zou het geld beleggen. Misschien een wereldreis maken van 1 tot 2 jaar”.

Verdere info : www.vlaamsbelanghove.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *