JOC chequeBij het begin van de laatste gemeenteraad overhandigde burgemeester Koen Volckaerts een cheque van 3.100 euro van de verdeling van het voormalige Hovese jeugdhuis Karick aan Christof Lemmens, vertegenwoordiger van het Hovese JOC (Jeugd Ontmoetings Centrum). Jeugdhuis Karick ontstond in de jaren zestig van vorige eeuw in Hove met vestigingen eerst in de verdwenen Fruithoeve (Oud Strijdersstraat), in villa Willems (Mortselsesteenweg) en aan de Diepestraat. Nadien verhuisde men naar de Pauwhoevestraat in Kontich. Na 40 jaar werking werd jeugdhuis Karick uiteindelijk in vereffening gesteld o.a. wegens een gebrek aan bestuursleden. Er was een aanzienlijk batig saldo over dat verdeeld werd over een aantal goede doelen in de regio. Het Hovese opvangtehuis Hoveberg aan de Edegemsestraat kreeg ook een ruim bedrag. De vertegenwoordiger van het JOC stelde “dat ze er iets mooi zullen proberen mee te doen”.

 

Nieuwe Hovenaars binnenkort op de koffie bij het gemeentebestuur

Raadslid Filip Lecoutre (CD&V) vroeg hoe de nieuwe inwoners in Hove worden ontvangen ? “Het is al enige tijd geleden dat er nog nieuwe bewoners werden ontvangen. Worden ze ontvangen op het gemeentehuis ? Welke nieuwe inwoners ? Welke formule gaat men gebruiken ? Wat is er allemaal beslist ? Komt er een video of een presentatie ? Worden alle gemeenteraadsleden uitgenodigd ? Krijgen de nieuwe inwoners een welkomstpakket ? Bijv. een gratis lidmaatschap van de bibliotheek ?” aldus de interpellant.

P1030506

Schepen voor communicatie Guy Wollants (Ph7) antwoordde : “Eindelijk zullen de nieuwe inwoners nog eens worden uitgenodigd. Het is reeds van 2011 geleden dat dit nog eens gebeurde. Het gaat reeds over enkele honderden nieuwe mensen. Het zal in twee reeksen gebeuren. De eerste krijgen een uitnodiging voor zaterdag 26 april e.k. om 14.00u. in het gemeentehuis en de tweede lichting wordt verwacht op 18 oktober om eveneens 14.00u. We voeren een vernieuwing door. Er is een verwelkoming van de burgemeester en het gemeentebestuur met een voorstelling van een Multi-mediapresentatie film en geluid. In 2015 laten we een film over Hove aanmaken. Er is een dessertenbuffet voorzien, een welkomstpakket met een tas met logo van Hove, een infomap, gadgets, balpennen, ballonnen, een gratis lidkaart voor de bibliotheek. In het verleden was het niet het de gewoonte om gemeenteraadsleden uit te nodigen. Nu zijn ze wel allemaal welkom”.

Dit is duidelijk een trendbreuk met het vroegere groen-linkse en CD&V-gemeentebestuur o.l.v. voormalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V). Toen verliepen de ontvangsten van de nieuwe inwoners achter gesloten deuren en kregen de gemeenteraadsleden van de oppositie geen uitnodiging. Ze konden het enkel lezen in de verslagen van het schepencollege.

 

Volkstuintjes gezocht

Raadslid Anne Van Put (HB) vroeg of het schepencollege zal ingaan op de oproep van Vlaams minister-president Kris Peeters voor de aanleg of modernisering van volkstuinen ? Volgens schepen van milieu Bart Van Couwenberghe (N-VA) “zal dit niet in het domein Frijthout plaatsvinden. Daar is geen plaats voor volkstuintjes. Als we een andere plek in de gemeente Hove vinden, O.K., dan kunnen we subsidiëring toestaan. Maar eerst een plaats zoeken”.

Meer info bij Luc Vanrusselt, tel. 03 / 460.33.36.

 

Perrons station Hove

Station HoveAnne Van Put vroeg ook om een poging te ondernemen om de toegankelijkheid van de perrons van het Hovese spoorwegstation op de gesprekstafel met de NMBS/Infrabel te krijgen, aangezien deze voor ouderen, zwangere vrouwen en gezinnen met jonge kinderen grote hinder met zich meebrengt. “Wie geen poging onderneemt kan niets bekomen” aldus de interpellante. Burgemeester Koen Volckaerts stelde “dat we dit actief blijven vragen. We hebben nog altijd dezelfde brug. We zullen niet nalaten u op de hoogte te brengen. Ik weet welke persoon ik hiervoor moet aanspreken, het is niet Mark De Scheemacker”.

Meer info bij Luc Vanrusselt, tel. 03 / 460.33.36.

 

Raadslid en gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps hield ook nog een pleidooi om op het speelpleintje in de Nieuwstraat terug vuilnisbakken te plaatsen.