De verkiezingen van 25 mei komen dichter bij. In onze regio worden er twee grote verkiezingsdebatten georganiseerd.

Vrouwen in debat in Mortsel

Het Verbond VOS (Vlaamse Oud Strijders), een Vlaamse vredesvereniging, organiseert op dinsdag 22 april e.k. om 20.00u. in zaal “ ’t Parkske” aan de Edegemsestraat in Mortsel een politiek debat met enkel vrouwelijke politici uit de regio ! Er zijn voldoende bus- en tramstations in de omgeving.

Er zal gesproken worden over de R-11 bis, verkeer, de Antwerpse luchthaven, onderwijs, vrede, Vlaanderen, enz …

Affiche (1)Moderator is Frans Crols (ex-hoofdredacteur Trends). Inkom gratis. Mogelijkheid tot stellen van vragen door het publiek.

De zes grootste Vlaamse partijen kregen een uitnodiging in de bus. Volgende vrouwelijke politici zegden reeds positief toe : Mia de Schamphelaere (CD&V en uit Edegem), Ingrid Pira(Groen en uit Mortsel), Goedele Vermeiren (N-VA en uit Mortsel), Rita De Bont (VB en uit Mortsel).

Verdere info bij Peter Van Broeckhoven, tel. 03 / 454.21.19. – e-post : peter.van.broeckhoven@telenet.bewww.vosnet.org.

 

Politiek kopstukkendebat in Waarloos

Op donderdag 24 april pakken de tijdschriften ’t Periodiekske en De Passant, samen goed voor een oplage van bijna 80.000 exemplaren, uit met een groots verkiezingsdebat in zaal “Berkenhof” in Waarloos. Voldoende parking aanwezig.

Het debat wordt enig in zijn soort. Tijdens het eerste deel, dat stipt om 20 uur zal aanvangen, wordt de rol van de moderator tot het absolute minimum beperkt. De deelnemers kiezen immers zelf een thema. Zij krijgen vijf minuten de tijd om hun standpunt uit de doeken te doen, waarna de anderen mogen repliceren. Groen gaat voor verkeersveiligheid en mobiliteit, de sp.a voor sociale welvaart, de N-VA voor werk en concurrentiekracht van de bedrijven, de CD&V voor mensenrechten, de Open VLD voor meer Europa en Vlaams Belang voor de toekomst van België. Elk thema zal gedurende een kwartier worden behandeld.

Na de pauze krijgt het panel vragen vanuit het publiek. Tot minuten voor aanvang van het tweede deel mogen aanwezigen hun vragen schriftelijk indienen. De moderator legt ze vervolgens voor aan het panel.

Philippe-Muyters1[1]Philippe-Muyters1[1]Deelnemers aan dit debat zijn :

  • Philippe Muyters (N-VA) : de uittredende Vlaamse minister van financiën, begroting, werk, ruimtelijke ordening en sport en is lijstduwer Vlaanderen.
  • Elke Tindemans (CD&V) : ex-senator en ex-schepen, is vandaag gemeenteraadslid in Edegem en staat op de lijst voor de Europese verkiezingen.
  • Dirk Sterckx (Open VLD) : ex-Europees parlementslid. Is sinds zijn 65 ste alleen nog gemeenteraadslid in Lint en duwt de lijst voor de federale verkiezingen.
  • Steve D’Hulster (Sp.a) : Vlaams parlementslid en schepen in Mortsel. Zijn vijfde plek op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen is een strijdplaats.
  • Ingrid Pira (Groen) : ex-burgemeester van Mortsel. Staat tweede op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen.
  • Tom Van Grieken (Vlaams Belang) : gemeenteraadslid in Mortsel. Als jongerenvoorzitter van zijn partij kreeg hij de tweede plaats aangeboden voor de Vlaamse verkiezingen.

Het debat zal in goede banen worden geleid door Freddy Michiels, hoofdredacteur van onder meer De Passant en KMO-insider, waarvoor hij al tal van debatten modereerde.

Tijdens de pauze en na afloop is er voldoende gelegenheid om bij te praten bij een drankje aan zeer democratische prijzen.