Op “witte” donderdag 17 april jl. ontstonden er in de late namiddag rond 17.20u. in Hove twee branden op nog geen 100 meter uit elkaar gelegen plekken.

brand StatieleiBij de eerste brand ging om een tuinhuis naast een verlaten villa in de Statielei, op de scheidingslijn met De Ster. Tien minuten later kreeg de brandweer opnieuw een melding binnen dat er in de vlakbij gelegen Mimosastraat een auto in een garage in brand stond. Het vuur was hevig want de rookpluimen waren van ver te zien. Omstreeks 18.45u. waren de branden geblust door de opgeroepen brandweer van Edegem.

 

Aanzienlijke schade

In het eerste tuinhuis aan de Statielei brandde zowel een caravan als het tuinhuis volledig uit. De tweede brand vond plaats in een carport met daarin een auto die ook volledig in de vlammen opging. Van deze garage resten restten alleen nog wat verkoolde houten planken.

brand-MimosastraatDe politie startte met een uitgebreid buurtonderzoek. Heel waarschijnlijk gaat het over opzettelijke brandstichting, aangezien het op korte termijn op twee plaatsen vlakbij fel begon te branden. Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse.

Wat heel waarschijnlijk louter toevallig is, is het feit dat zowel de buren van de eerste brand als deze van de tweede brand, Hovese politici zijn; bij de eerste brand gaat het over burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) en bij de tweede brand is de overbuur het groen-linkse gemeenteraadslid Anne Van Put (Hove Beweegt). In de buurt werden alvast geen pamfletten of slogans van een politieke verzetgroep gevonden.

brand StatieleiDe jongste tijd deden er zich in onze regio (Wommelgem, Boechout) geregeld mysterieuze branden voor, meestal in verlaten loodsen of gebouwen. Daarom vermoedt men dat er in de regio een pyromaan actief is. Zulke persoon heeft de onweerstaanbare drang om brand te stichten. De daad heeft voor deze persoon geen enkele specifieke bedoeling, behalve de brand zelf, want een pyromaan is gefascineerd door vuur.

 

Weer brand in Boechout

Op zaterdagavond 19 april is er aan de Arckenhovelaan in Boechout rond 21.00u. – het was toen reeds donker – een brand uitgebroken in een tuinhuis.

De opgeroepen brandweer was snel ter plaatse en kon het huisje – dat volledig in de as werd gelegd – snel blussen. De nabijgelegen woning raakte niet beschadigd. Er vielen geen gekwetsten.

 

Politie

Bewoners die in hun straat/buurt personen zien die verdachte handelingen (willen) plegen, kunnen best onmiddellijk de politie opbellen.

De Hovese politiepost is enkel open tijdens de kantooruren, op maandag van 8.00u. tot 20.00u., dinsdag tot vrijdag van 8.00u. tot 16.30u. : tel. 03 / 444.00.12.

Algemeen nummer (24u./7 dagen) van de politiezone HEKLA : 03 / 444.00.00.

Beter één keer teveel bellen dan te laat.