De Ouderenadviesraad van Hove wil eenzaamheid bij ouderen aanpakken.

Een tweetal jaar geleden werd door de Ouderenadviesraad in samenwerking met de gemeente en het OCWM een bevraging gehouden bij de Hovese 80-plussers. Een van de resultaten van deze bevraging was dat ook in Hove de eenzaamheid bij ouderen een belangrijk probleem vormt. Binnen de nieuw samengestelde raad werd ervoor gekozen verder te werken rond deze problematiek. Daartoe werd een werkgroep samengesteld om de draad weer op te nemen.

LoGO AntwerpenOndertussen kwam er vanuit Logo-Antwerpen (= Lokaal Gezondheidsoverleg) een voorstel tot samenwerking, waarop zowel door de gemeente als door het OCMW graag werd ingegaan. De doelstellingen van het door Logo voorgestelde project zijn de volgende : identificatie van eenzame ouderen, aanbieden van een psychosociaal vangnet voor ouderen, zichtbaar maken van vereenzaming bij ouderen, terugdringen van vereenzaming bij ouderen, versterken van banden tussen senioren als buurtbewoners.

Concreet betekent dit dat er in de komende weken een aantal vrijwilligers zullen beginnen met het bezoeken van een eerste reeks geselecteerde plustachtigers. Later wordt er ook een overleg gepland met de andere groepen en verenigingen die zich in Hove inzetten ter bestrijding van de eenzaamheid en in het bijzonder bij ouderen. Voor verdere inlichtingen kan je terecht bij Gerda Vos in Dienstencentrum “Ten Hove”, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : gv@ocmwhove.be.