Kalligrafietentoonstelling in Kostershuisje

kalligrafie 4De jaarlijkse tentoonstelling, van cursisten van de werkgroep kalligrafie, met als thema : “DE GROTE OORLOG”
Op vrijdag 25 april 2014 om 20.00 uur, Kostershuisje, Kapelstraat 6 Hove
Gelegenheidstoespraak door de heer Arnold Herrebout, schepen van cultuur in Hove.

De tentoonstelling is verder ook open op :
ZATERDAG 26 APRIL VAN 13 TOT 18 UUR EN ZONDAG 27 APRIL VAN 10 TOT 18 UUR.

Demo kalligrafie en mogelijkheid tot inschrijven
Inkom gratis en iedereen welkom.

Verdere inlichtingen op www.ludoversteijlen.be .

 

Open kunstendag in “’t Prinsenhof”

Dagwerking Prinsenhof nodigt iedereen uit op een tentoonstelling (fotografie, tekenen en keramiek) van de cliënten van het Prinsenhof in samenwerking met de Gemeentelijke Kunstacademie. Dit gaat door op zaterdag 26 april van 13.30u. tot 17.30u. in de Kapelstraat, vlak over de kerk.

Open Kunstendag

Als eindwerk voor haar laatste jaar ‘Jeugd- en gehandicaptenzorg’ organiseert Chris Verlinden samen met de cliënten en het begeleidersteam van dagwerking Prinsenhof een Open kunstendag. Dit gebeurt in samenwerking met de leerkrachten fotografie, keramiek en tekenen van de Gemeentelijke Kunstacademie van Hove. De leerkrachten van de kunstacademie hebben de jong-volwassenen van het Prinsenhof begeleid in het maken van mooie foto’s, schilderijen en tekeningen en in de kunst van het boetseren, om zo tot prachtige kunstwerken te komen. Tijdens het toonmoment nodigen zij iedereen uit om het resultaat van deze samenwerking te komen bewonderen.

Er is gelegenheid tot een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.

 

Rommelmarkt in Rozenlei

Rozenpleintje

De inwoners van de Rozenlei in Hove organiseren op zondag 27 april e.k. een rommelmarkt in hun straat en dit van 9 tot 14.00u. Er is kinderanimatie en een drankgelegenheid aanwezig. De Rozenlei ligt vlak aan de Hovese Sint-Laurentiuskerk. Iedereen is welkom.

Meer info via e-post : carlvannoten@gmail.com

 

Tentoonstelling bij volkssterrenwacht Urania

Volkssterrenwacht Urania organiseert op zondag 27 april e.k. een opendeurdag van 10 tot 16.00u. in haar lokalen aan de Jozef Mattheessensstraat 62 in Hove. De inkom is gratis.

Urania Het thema van de Erfgoeddag 2014 is ‘Grenzeloos’ en voor sterrenkundigen is dit thema een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Op Aarde worden we voortdurend met allerlei grenzen geconfronteerd, maar in het heelal lijkt daar totaal geen sprake van : eens we met een ruimtetuig wegzoeven van onze planeet kunnen we eindeloos doorreizen naar andere sterren, sterrenstelsels en lijkt het heelal wel ‘grenzeloos’.

Over dit onderwerp biedt Volkssterrenwacht Urania samen met de collega’s van de andere Vlaamse Volkssterrenwachten een boeiend programma aan met lezingen, experimenten, tentoonstellingsmateriaal en telescoopwaarnemingen. Verdere info op www.urania.be