Meer dan ooit staat veiligheid en zelfredzaamheid hoog op de agenda van de bevolking. Het Rode Kruis helpt mensen om zich bewust te worden van hun eigen mogelijkheden om andere mensen te helpen.
Naast de noodzakelijke medische handelingen aanleren zijn het opbouwen van zelfvertrouwen en inzichten bekomen, belangrijke sleutels tijdens de lessen.

Op vrijdagavond 11 april reikte het Rode Kruis afdeling Hove-Lint de diploma’s uit aan de cursisten van de voorbije twee EHBO-opleidingen (Eerste Hulp Bij Ongeval).

Een 25-tal mensen waren aanwezig in het volledig gerenoveerde pand aan de Duffelsesteenweg 65 in Lint. Voorzitter Tom Bellens mocht de 14 geslaagde cursisten met hun partner/familieleden welkom heten.

“Sedert september 2013 zetelen we in dit mooi gerenoveerde pand. Alles is hier gedaan door vrijwilligers (schilderen, vloeren leggen,opkuisen). Het Rode Kruis bestaat 150 jaar en 75 jaar in Hove en Lint. We krijgen een kleine subsidie van de gemeenten Hove en Lint, maar voor de rest moeten we zelf voor onze inkomsten zorgen door de verkoop van stickers. Het Rode Kruis moet immers neutraal zijn en van niemand afhangen. De cursussen worden gratis gegeven en alle inkomsten worden terug geïnvesteerd. De lokale verankering is heel belangrijk.

De brevetten die we vandaag uitdelen zijn vijf jaar geldig. De regels veranderen snel. Probeer er iets mee te doen (verkeersongeval, snijwonde), want na een tijd gaat de opgedane kennis verloren. De cursisten zijn de beste ambassadeurs voor het Rode Kruis. Iedereen kan in het Rode Kruis zich verder blijven vervolmaken” aldus Tom Bellens.

AED behuizing

Nadien volgde de uitreiking van de diploma’s aan de 14 geslaagde cursisten. Het geheel werd gevolgd door een receptie.

 

Hartveilige gemeenten Hove en Lint

Zowel de gemeente Lint als Hove hebben verleden jaar het embleem ‘hartveilige gemeente’ ontvangen van het Rode Kruis omwille van hun steun en inzet om zoveel mogelijk inwoners actief op te leiden om – naast de traditionele EHBO initiatie – ook te trainen met de Automatische Defibrillatoren of AED.

Hove heeft momenteel 4 AED’s verspreid over de gemeente en Lint 1 AED.

AED

De lokale afdeling van het Rode Kruis heeft het voorbije jaar zwaar geïnvesteerd in zowel effectieve AED’s om te gebruiken op hun activiteiten als in oefen AED’s om training te geven tijdens de cursussen en aan al de Rode Kruis vrijwilligers.

Door de gepassioneerde wijze van lesgeven en de vele praktijkmomenten met eigen medewerkers, hoopt de lokale Rode Kruis-afdeling zo mensen te motiveren om verder te gaan met opleidingen en binnen het Rode Kruis zich te vervolmaken.

Vanuit de afgelopen cursus tonen 2 mensen zich geïnteresseerd om vrijwilliger te worden.

Het Rode Kruis Hove-Lint is steeds op zoek naar nieuwe gemotiveerde vrijwilligers in alle takken (hulpdienst, bloedinzameling, sociale werking, opleidingen).

Het Rode Kruis voorziet in alle noodzakelijke opleidingen. Deze zijn volledig gratis !

Geïnteresseerden mogen contact opnemen met afdelingsvoorzitter Tom Bellens, gsm : 0491 / 64 45 86 – tel : 03 / 455 75 79. – E-post : tom.bellens@telenet.behulpdienst@Hove-Lint.rodekruis.be .

Het Rode Kruis. Paraat. Altijd, Overal.

HOVE = Hartveilig Gemeente