Kasteel Capenberg

Leef- en Trainingscentrum van Ritmica met vestigingen in Hove en Mortsel is op zoek naar taken en plaatsen waar een van de jongeren zich nuttig kan maken om andere mensen te helpen.

Het Leef-en Trainingscentrum van MFC Ritmica in Hove ligt in de Kasteelstraat, vlakbij het station van Hove. Dagelijks komen er jongeren met een beperking tussen 12 en 21 jaar om een programma te volgen dat aangepast is aan hun noden en behoeften. Het programma van het Leef-en Trainingscentrum is samengesteld op maat van elke jongere. Zij leren praktische vaardigheden en werken aan het vergroten van hun zelfstandigheid. Dit komt hun zelfbeeld en zelfvertrouwen ten goede.

Zoals iedereen stellen de jongeren zich vragen over hun toekomst. Zij dromen van een leuke job die binnen hun interessesfeer ligt. Het is de bedoeling hen hier op voor te bereiden. Dit gebeurt door pré-job-training. In het programma wordt er tijd en ruimte vrijgemaakt om de jongeren een goede werkhouding aan te leren.

Stage doen, zinvol werk en een bijdrage leveren aan de maatschappij heeft een positieve invloed op hun zelfwaardegevoel. De jongeren leren de vaardigheden die zij in het Leef-en Trainingscentrum hebben verworven toepassen in een vreemd milieu, bij onbekende mensen. Zij leren verschillende arbeidssituaties kennen, waarbij ze geconfronteerd worden met hun mogelijkheden en beperkingen.

De jongeren worden tijdens hun stage begeleid door de begeleider/jobcoach. De jobcoach begeleidt de jongeren en ondersteunt de stageplaats. Hij is de vaste contactpersoon en steeds ter beschikking.

Ritmica is op zoek naar taken en plaatsen waar een van de jongeren zich nuttig kan maken om andere mensen te helpen. Voorbeelden zijn : hulp bij huishoudelijke taken, winkelen, huisdieren verzorgen, licht tuinwerk,… Indien iemand zich wil opgeven om een stage aan te bieden kunnen ze contact opnemen op het volgende adres : MFC Ritmica vzw – Leef-en Trainingscentrum, Kasteelstraat 28 in 2540 Hove, tel. 03 / 455 16 67 of 0493 / 25 80 86 en vragen naar de begeleider/jobcoach Ben Vermeulen.

Verdere info op www.ritmica.be