De gemeentelijke afdelingen van het Vlaams Belang van Hove, Edegem, Mortsel, Aartselaar, Boechout-Vremde en Borsbeek hielden op zondagnamiddag 2 februari hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het O.C. “De Markgraaf” in Hove. Er waren een goede honderd aanwezigen, waaronder de federale volksvertegenwoordigers Bruno Valkeniers uit Antwerpen en Rita De Bont uit Mortsel, senator Anke Van dermeersch uit Antwerpen, de Vlaamse volksvertegenwoordigers Marleen Van den Eynde uit Kontich en Wim Wienen uit Hoboken. Verder nog een hele reeks gemeentelijke VB-mandatarissen en bestuursleden uit de grote regio.

Verwerft & Van Grieken
Johan Verwerft
& Tom Van Grieken

Het was plaatselijk Hovese VB-voorzitter Johan Verwerft die de aanwezigen eerst mocht verwelkomen en hen een gelukkig 2014 toewensen. Hij gaf snel het woord door aan de eerste gastspreker, gemeenteraadslid Tom Van Grieken (Mortsel), tevens voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. De heer Van Grieken had zware kritiek op de concurrenten van de N-VA en vroeg zich af waar de vernieuwing die deze partij voorstaat in de gemeenten van onze regio eigenlijk blijft ? Hij stelde dat het Vlaams Belang als partij nooit zal buigen voor het Belgische regime en opkomt voor een onafhankelijke staat Vlaanderen. Algemeen applaus.

Filip Dewinter
Filip Dewinter

Daarna volgde het hoogtepunt van de receptie, de gelegenheidstoespraak van Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter.

Na zijn toespraak, waarin hij de klassieke thema’s van het Vlaams Belang aankaartte (Vlaanderen, vreemdelingen, veiligheid), geregeld onderbroken door het nodige applaus van de fans, stelde de heer Dewinter de kandidaten van het Vlaams Belang uit onze regio voor de komende federale, Vlaamse en Europese verkiezingen voor.

Anke Vandermeersch
Anke Vandermeersch

Dit zijn op de federale Kamer van volksvertegenwoordigers, 4de plaats Isabelle Huysmans (24 jaar) uit Edegem. Voor het Vlaams Parlement : 1ste plaats Anke Van dermeersch (Antwerpen), 2de plaats Tom Van Grieken (Mortsel), 4de plaats Hans Verreyt (Boom) en lijstduwer ex-VB-voorzitter Bruno Valkeniers (Antwerpen). Voor het Europees Parlement staan Rita De Bont (Mortsel) en Marleen Van den Eynde (Kontich) op de lijst. De heer Dewinter trekt zelf de Antwerpse VB-lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Nadien volgde een klassieke nieuwjaarsreceptie waar allerlei nieuwtjes en weetjes werden verteld.

Er waren weinig Hovese mandatarissen aanwezig, enkel OCMW-raadslid Nelly Bellens (HB) bracht een beleefdheidsbezoek. Mevrouw Bellens had enige commentaar op de werking van het Hovese Vlaams Belang : “Het Vlaams Belang is in de Hovese gemeenteraad niet vertegenwoordigd. Hun plaatselijke voorman zou misschien eerst best een aantal elementaire beleefdheidsregels aanleren en mensen op straat groeten als hij ze tegenkomt en hen niet vanuit de hoogte bekijken. Het Vlaams Belang is in Hove ook nooit zichtbaar aanwezig op gemeentelijke manifestaties. Het is dan ook niet te verwonderen dat het VB in Hove niet van de grond komt” aldus mevrouw Bellens, in een vorig politiek leven nog erg actief binnen de Volksunie. Ze kent dus het milieu.

Rond 17.00u. eindigde de receptie en trokken de VB-fans naar huis of naar andere taphuizen in de buurt.

[AFG_gallery id=’14’]

 

Nieuwjaarstoespraak van Filip Dewinter:

Geachte dames en heren,

Uiteraard wens ik u graag een voorspoedig 2014. 2014 is in China het jaar van het paard. Aangezien mijn voornaam Filip afgeleid is van het Griekse Filipos wat paard betekent, wordt 2014 mijn jaar.

Niet toevallig is 2014 ook een verkiezingsjaar wat een grote uitdaging betekent voor onze partij, het Vlaams Belang. De verkiezingen van mei 2014 worden geen gemakkelijke verkiezingen, maar heeft het Vlaams Belang ooit andere dan moeilijke verkiezingen gekend? Alles zal afhangen van onze inzet, onze verbetenheid en ons enthousiasme. In tegenstelling tot wat de media u wil doen geloven, worden we op 25 mei as. niet geconfronteerd met de keuze tussen Bart Dewever en Elio Di Rupo. Het mediatiek gevecht tussen het N-VA-en PS-model is een schijngevecht. Veel meer dan een partijtje schaduwboksen voeren Dewever en Di Rupo niet op. Zolang de N-VA niet onomwonden kiest voor Vlaamse onafhankelijkheid en toelaat dat Di Rupo premier van dit land blijft, verandert er niets. Enkel een radicale en duidelijke keuze voor een onafhankelijke Vlaamse republiek betekent een echte ommekeer.

Dierenrechtenorganisaties voeren terecht acties en lanceren campagnes om het uitsterven van walvissen, panda’s, ijsberen, dolfijnen en noem maar op tegen te gaan.  In plaats van lijsten van uitstervende diersoorten op te stellen, zou het misschien nuttig zijn om een lijst van uitstervende mensenrassen te maken. 1 op 6 van de inwoners van ons land zijn van vreemde afkomst, 1 op 3 van de peuters jonger dan 5 jaar zijn eveneens van vreemde afkomst. In Antwerpen is meer dan 50% van de leerlingen in het lager stedelijk onderwijs, moslim. Langzaam maar zeker zijn wij een minderheid in ons eigen land in onze eigen steden. Wij zijn gastvrij en nodigen graag gasten uit bij ons thuis, maar de gasten hebben het huis overgenomen, zich genesteld in het salon en eten onze ijskast leeg. Wij willen het huis terug en – wanneer de gasten zich niet langer als gast maar als gastheer gedragen – dan gooien we de gasten eruit.

Beste vrienden,

Het Vlaams Belang trekt naar de verkiezingen met de slogan “Uw stok achter de deur”.

Het Vlaams Belang wil zich profileren als de enige consequente oppositie-en zweeppartij die de zweep is op de ruggen van de ruggegraatlozen. In een democratie is er nood aan een radicale en consequente oppositiebeweging die de traditionele partijen voor zich uitdrijft. Het is de taak en de plicht van het Vlaams Belang om politiek incorrecte thema’s en taboe-onderwerpen op de politieke agenda te plaatsen.

Het Vlaams Belang fungeert als ijsbreker die het multiculturele en Belgicistisch pakijs breekt.

Op 25 mei rekenen wij op ieder van u, eigen volk eerst!

Filip Dewinter

Lees op pagina 2 de toespraak van Tom Van Grieken…

Pagina's: 1 2