Gedupeerden ARCOPAR roeren zich

Zowat honderdvijftig leden van het Arcopar Actieteam hebben zaterdagmiddag 11 januari jl. in het Limburgse Leopoldsburg actie gevoerd tegen burgemeester Johan Beke, tevens nationaal CD&V-voorzitter. De actievoerders wilden persoonlijk een nieuwjaarsbrief afgeven aan de CD&V-partijvoorzitter, maar die was niet thuis en zijn woning was afgezet door de politie. Via de plaatselijke politiecommissaris zal hun “nieuwjaarsbrief” met hun verzuchtingen worden overgemaakt aan de CD&V-voorzitter. De actie verliep zonder incidenten. Veel manifestanten hadden in heel hun leven nog nooit aan een betoging deelgenomen. Het zouden andere taferelen zijn moest het hier gaan om Waalse staalarbeiders … Dan mocht heel “het kamp” mee de orde komen handhaven !

dexiaDe actievoerders, Arcopar-coöperanten die strijden om hun inleg te recupereren, waren meestal afkomstig uit Limburg maar er waren ook vertegenwoordigers uit de rest van Vlaanderen. In heel het land zijn er zo’n 800.000 slachtoffers van de financiële misstappen van het ACW. Velen hebben hun geld dringend nodig om aan hun persoonlijke noden te voldoen.

Arcoparactie.be vraagt aan partijvoorzitter Wouter Beke om de koepel van christelijke werknemersorganisaties ACW op zijn verantwoordelijkheden te wijzen en de spaargelden, zo snel mogelijk terug te storten aan de gedupeerden. “Het is niet normaal dat alle belastingbetalers moeten opdraaien voor de fouten gemaakt door het ACW”, aldus Bart Bergmans, woordvoerder van de activisten.

groep arco

De groep werkt samen met Deminor als juridische partner. Het actieteam is gestart met de campagne ‘CD&V, geen geld=geen stem’. Eind deze maand plant de groep een actie in de marge van een CD&V-congres in Haasrode (Vlaams-Brabant).

Verdere info : www.arcoparactie.be .