arlekinoDansstudio Arlekino is een dansschool met afdelingen in Hove, Antwerpen en Wilrijk. In Hove is alles begonnen in 2005 en vandaag volgen er hier meer dan 800 leerlingen les in alle mogelijke sport- en turnzalen die onze gemeente rijk is : de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool, ’t Groen Schooltje, Regina Pacis en in het Sportpark. In totaal volgen er reeds meer dan 1.500 dansers les bij Arlekino in de verschillende gemeenten.

Arlekino biedt danslessen aan voor kleuters (vanaf 3 jaar), kinderen, jongeren en volwassenen van alle niveaus. Op het programma staan kleuterdans, prédans, klassiek ballet, modern/hedendaagse dans, jazz dance, hip hop, breakdance, pointes en choreografie. Alle leerlingen zijn welkom in de lessen. Arlekino richt zich zowel tot de enthousiaste liefhebbers als tot leerlingen die verder willen doorstromen naar een professionele dansopleiding. De lessen zijn opgedeeld in leeftijdsgroepen en sluiten aan bij de leefwereld van het kind. Om de pedagogische kwaliteit te garanderen is het aantal leerlingen per les beperkt tot 18.

mago logo

Arlekino werkt samen met MA’GO, academie voor muziek, woord en dans van het Gemeenschapsonderwijs (www.ma-go.be). De lessen prédans (dansinitiatie 1e & 2e leerjaar), klassieke ballet (vanaf 3e leerjaar) en choreografie vanaf het 6e leerjaar zijn opgenomen in het officiële lesprogramma van de academie. Deze lessen worden ingericht binnen het Deeltijds Kunstonderwijs, door het Vlaams ministerie van onderwijs. De lesinhoud beantwoordt aan het leerplan en de eindtermen opgesteld door de overheid. De leerlingen krijgen een officieel diploma wanneer ze de verschillende opleidingsonderdelen afmaken. Het aantal leerlingen is hier beperkt tot 15 leerlingen per klas.

Leerlingen die hun danstalent ten volle willen ontwikkelen en een zo hoog mogelijk niveau willen bereiken kunnen terecht in de Vooropleiding (vanaf 8 jaar) en later in de Compagnie (vanaf 16 jaar). De leerlingen van de Vooropleiding en de dansers van de Compagnie nemen regelmatig deel aan wedstrijden en optredens in binnen- en buitenland. Zij volgen 3 uur dans (vanaf 8 jaar) en 4 uur dans vanaf 12 jaar. Zij krijgen Klassiek Ballet, Modern/Hedendaagse dans en Choreografie. In het voorjaar 2013 behaalde een groep dansers van Arlekino een eervolle vermelding op het internationaal dansfestival in Biarritz, Frans-Baskenland.

Arlekino staat onder de artistieke leiding van Cathy Baelemans en Remko Devroede, die vroeger in Hove woonde.

Cathy studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen Dans (Bachelor dans en Leraar Dans) en momenteel student Master Kunst & Educatie aan de Fontys Hogeschool Tilburg.

Remko aan de micro
Remko aan de micro

Remko studeerde klassieke piano aan de Kunsthumaniora Antwerpen en de conservatoria van Antwerpen en Tilburg. Hij was gedurende jaren vaste balletbegeleider aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Hij speelde bij het jazzkwartet Nanook van André Goudbeek. Hij begeleidde ondermeer de zangeres Patricia Beysens en de zanger David Davidse. Als repetent en orkestlid werkte hij mee aan verschillende grote musicalproducties zoals o.m. Geronimo, Mamma Mia, Suske en Wiske en de Spokenjagers, Pinokkio, Sneeuwwitje, Robin Hood, Camelot, Merrily We Roll Along, Pippi Langkous, Beauty and the Beast en The Sound of Music. Als docent werkt hij al meer dan 10 jaar mee met diverse musicalstages voor kinderen en jongeren van o.m. het KBVV en Studio 100. Hij is tevens coauteur van het huldeboek Wannes van de Velde/Unesco centrum Vlaanderen. In Arlekino is hij pianist en mede artistiek leider.

Optredens in Hove

Arlekino logoDe lessen worden gegeven door enthousiaste leerkrachten die de dansers zowel op artistiek als op pedagogisch vlak deskundig begeleiden. De leerlingen van de Vooropleiding en de Compagnie werken samen met verschillende professionele gastchoreografen. De docenten hebben allemaal een groot hart voor dans en hebben een professionele opleiding genoten in hun vakgebied. Zij brengen hun danservaring over vanuit een pedagogische visie met veel aandacht voor de specifieke noden en mogelijkheden van de kinderen en voor het dansplezier.

Dansers van Arlekino treden geregeld op in Hove : zomerendfeesten, viering verdienstelijke burgers, enz … Ze hebben er veel succes met hun artistieke kunsten.
Spijtig genoeg is het ledenaantal voor 90% bevolkt door meisjes. Er is ook speciaal jongensdans voorzien om meer mannen binnen te krijgen. Ze moeten maar eens komen kijken en sommigen zullen dan wel goesting krijgen en blijven hangen. In onze dansstudio doen we geen partnerdansen. Daarvoor moet men zich wenden tot de klassieke dansscholen. We leggen de nadruk op het dansplezier, de toegankelijkheid van de dans. We werken met heel kwalitatief hoogstaande leerkrachten. Hierin maken wij het verschil. Dans zit in de lift. Elk jaar doen we aan evenementen mee. In Hove en Boechout krijgen we steun van de gemeente. De omkadering is er goed. Hove heeft een centrumfunctie op de omliggende gemeenten” aldus Remko.

Lidgeld : Alle leerlingen betalen een lidgeld van 20 EUR. Met je lidkaart krijg je korting bij aankoop van danskledij.

Verdere info:

Dansstudio Arlekino vzw
Postadres: Pruynenstraat 15, 2000  Antwerpen
www.dansstudio-arlekino.be
info@dansstudio-arlekino.be