De korte maar krachtige storm met regen en windhozen die vrijdagnamiddag rond 17.00u. door midden-België raasde heeft ook in Hove wat schade aangericht. In de Geelhandlaan – vlak naast huisnummer 71 en ter hoogte van de private parking – viel er een boom op de rijweg. Er werden enkele wagens beschadigd. Eén bestuurder had wel veel geluk want hij kon nog net de omvallende boom ontwijken. Een fractie van een seconde later en zijn naam zou binnen enkele dagen prijken op een graf van de gemeentelijke begraafplaats.

De politie en de brandweer waren snel aanwezig om het verkeer te regelen en de boel op te kuisen. Een uurtje later was de Geelhandlaan, tussen de Meylstraat en de Onderwijsstraat, terug berijdbaar voor alle verkeer.

In december jl. heeft het gemeentebestuur een tiental zieke bomen in de Geelhandlaan laten vellen omdat ze een gevaar voor de omwonenden vormden. Vele stammen waren hol van binnen. Het ging om allemaal bomen gelegen tussen de Leon Dumortierstraat en het gemeentehuis. Nu sneuvelde er een boom vlak bij de Meylstraat, bomen waarvan de toestand als redelijk veilig werden aanzien.

Het gemeentebestuur zou er best aan doen om alle bomen in de Geelhandlaan nog eens extra te laten onderzoeken en indien nodig de gepaste maatregelen te nemen.

De betrokken autobestuurder is er nu nog goed van afgekomen, maar wie zegt dat dit bij een volgende storm nog het geval zal zijn. Een verwittigd gemeentebestuur is er twee waard !