Vlak voor het begin van de laatste gemeenteraad van het jaar deelde burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) mee dat “het voltallige schepencollege van Hove zich verzet tegen de mogelijke komst van een helikopterhaven op de voormalige terreinen van Alfacam in Lint. Deze vestigingsplaats is ontoelaatbaar voor de drukke woonomgeving en het zou een enorme hinder betrokkenen aan vele Hovenaars. Het voltallige schepencollege heeft besloten tot het indienen van een bezwaarschrift”. De oppositiefracties CD&V/VLD en het groen-linkse Hove Beweegt gingen hier allebei mee akkoord. Ondanks de politieke crisis kunnen onze beleidsvoerders in moeilijke omstandigheden nog goede maatregelen nemen.

geen helihavenRaadslid Filip Lecoutre (CD&V) vond dit ook een goed initiatief. “Dit is een belangrijk item voor vele omwonenden. Het is één stap. Kunnen we nog een extra stap zetten ? Nog een sterker signaal geven ? De inwoners oproepen om zich aan te sluiten bij dit protest !” aldus interpellant. Burgemeester Koen Volckaerts : “De gemeenten Hove en Kontich zijn 100 % solidair met Lint. We ondernemen dezelfde stappen. Op andere niveau’s wordt er ook geageerd. De gemeente Lint is nu gedwongen om zich neutraal op te stellen. Anders kan men haar procedurefouten toewijzen. De tegenpartij is zeer sterk ! De gemeente Lint onderneemt veel stappen om de helikopterhaven weg te houden. Aan iedereen raad ik aan om zelf ook een individueel bezwaarschrift in te dienen. Maar formuleer uw mening op een zelfstandige manier en schrijf geen pamflet letterlijk af want dan verdwijnt het toch op een anonieme hoop en heeft uw actie weinig kracht. Klachten dient men best per aangetekend schrijven in”.

Op de gemeentelijke webstek van Hove zal er een link worden gelegd met deze van het actiekomitee tegen de komst van de helikopterhaven in Lint.
De website van het actiekomitee is op volgend url terug te vinden: http://geenhelihaveninlint.wordpress.com/

VOORBEELD VAN EEN PROTESTBRIEF: Bezwaarschrift Lint Helihaven (Word)
met dank aan de heer Koen Maes