Bomenkap GeelhandlaanVanaf maandag 9 december tot uiterlijk 20 december zal de Geelhandlaan gedeeltelijk worden afgesloten voor alle verkeer wegens werken. In die periode zal een aannemer tien bomen kappen die om veiligheidsredenen niet behouden kunnen blijven tot de definitieve heraanleg van de straat van start gaat. De werken gaan door in twee fasen, eerst tussen Leon Dumortierstraat en Acacialaan, vervolgens tussen Acacialaan en Paul van Ostaijenlaan. Deze fasen mogen elkaar niet overlappen, er mag dus niet in beide zones tegelijk gewerkt worden. In bijlage een plannetje waarop de omleidingen zijn aangeduid. Ook de fietsers worden omgeleid (groene pijltjes op het plannetje). We vragen met aandrang en voor de veiligheid deze omleidingen strikt te respecteren. De politie zorgt voor begeleiding van schoolkinderen op dit traject.

Bomenkap Geelhandlaan– Eerste fase : tussen Leon Dumortierstraat en Acacialaan. Beide straten bereikbaar. Auto’s worden omgeleid via de Leon Dumortierstraat en J.F. Gellyncklaan richting Mechelsesteenweg. De Geelhandlaan tussen Acacialaan en Paul van Ostaijenlaan blijft bereikbaar via de Berkenlaan.

Via Leon Dumortierstraat, Lintsesteenweg, Albert Claessenslaan, Lijsterbessenweg en Diepestraat blijft de Paul van Ostaijenlaan en het aanliggende deel van de Geelhandlaan bereikbaar. In de Paul van Ostaijenlaan tussen Fazantenlaan en Diepestraat is tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten om deze omleiding mogelijk te maken. Fietsers worden omgeleid langs de Paul van Ostaijenlaan, Lintsevoetweg en Veldkantvoetweg, langs de begraafplaats naar Leon Dumortierstraat en zo terug naar de Geelhandlaan. Een tweede omleiding gaat via Elzenstraat en verder via Leon Dumortierstraat of Meylstraat richting Geelhandlaan.

 

– Tweede fase : tussen Acacialaan en Paul van Ostaijenlaan. Beide straten bereikbaar. Aansluiting Berkenlaan/Geelhandlaan afgesloten.

De omleidingen voor doorgaand verkeer en fietsers blijven dezelfde. In de Elzenstraat is tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten ten behoeve van de bewoners van de Berkenlaan. Fietsers worden op dezelfde manier omgeleid of kunnen via de Acacialei terug naar de Geelhandlaan.