Op de jongste gemeenteraad van november stelde raadslid Filip Lecoutre (CD&V) een hele reeks vragen over het Hovese “containerpark” aan de Fazantenlaan. Schepen van Milieu Bart Van Couwenberghe (N-VA) zorgde voor het antwoord.

Om de goede leesbaarheid te bevorderen hebben we de vraag van de interpellant uitéén getrokken en het antwoord van de schepen er onmiddellijk in het rood achter gezet.

 

Filip Lecoutre : “Door hoeveel (verschillende) Hovenaars wordt het Hovese containerpark jaarlijks gebruikt?”

Antwoord : “Cijfer is niet gekend wel als we het woord ‘verschillende’ weglaten, er zijn in 2010 welgeteld 38.403 Hovenaars naar het eigen park gegaan, in 2011 waren dit er 40.626 en in 2012 waren het er 38.649.”

 

F.L. : “Is deze trend stijgend of dalend ten opzichte van vorige jaren ? Is er zicht op de evolutie van de aangeboden hoeveelheid (betalend) afval?”

“Bij alle fracties is de aangeleverde hoeveelheid spectaculair gedaald na invoering van het betalend systeem, daarna zijn de hoeveelheden gestabiliseerd.”

 

F.L. : “Hoeveel niet-Hovenaars uit de Igean-regio maken gebruik van het Hovese containerpark?”

“In 2010 waren dit er 2.248 (5,5% van het totaal), in 2011 waren dit er 7.491 (15,6%), in 2012 waren dit er 6.744 (14,9% totaal).”

 

F.L. : “Hoe vaak gebruiken Hovenaars de containerparken van de omliggende Igean-gemeenten?”

“In 2010 gingen er 3.228 bezoekers vreemd, in 2011 waren dat er 4.234 en in 2012 al 5.166.”

 

F.L. : “Werden er klachten ontvangen over de werking van het Hovese containerpark ? Zo ja, wat is het voorwerp van zulke klachten?”

“Af en toe over te weinig mogelijkheden voor KGA, containerwachters af en toe maar minstens evenveel complimenten, is dus zeer afhankelijk van bezoeker en parkwachter, overlast en drukte niet over drukte op het park, enkele malen voorgevallen dat er containerwissels waren tijdens piekuren wat de nodige problemen gaf op het park en in de Fazantenlaan.”

 

F.L. : “Zijn er plannen om het containerpark uit te breiden, te verplaatsen of anderszins de dienstverlening te verbeteren?”

“Huidig containerpark kan niet meer uitgebreid worden. Er zijn gesprekken gevoerd met gemeente Lint en Boechout, om een gemeenschappelijk containerpark te openen, maar wegens te hoge kosten zijn deze gesprekken voorlopig afgebroken.”

 

F.L. : “Plant het college van burgemeester en schepenen om het aantal of de kostprijs van de betalende fracties op het containerpark aan te passen?”

“Niet gepland, we volgen echter de evoluties binnen de regio Zuid van IGEAN en uiteraard de wetgeving.”