Tussen maandag 9 en vrijdag 20 december e.k. worden tien bomen gekapt in de Geelhandlaan tussen Leon Dumortierstraat en Paul van Ostaijenlaan. Het rooien van deze bomen wordt door het Agentschap Natuur en Bos toegestaan en zelfs wenselijk geacht in afwachting van de volledige vernieuwing van de straat, waarvoor de plannen herbekeken worden. Een aannemer zal de werken uitvoeren tussen 9 en 20 december, de bomen werden al door de groendienst gemerkt met een groen-gele verfstreep.

Tijdens het rooien wordt het deel van de straat waar gewerkt wordt in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer en dit elke werkdag tussen 7.30u. en 17.00 uur. Dat gebeurt in twee fasen: eerst tussen Leon Dumortierstraat en Acacialei, aansluitend tussen de Acacialei en de Paul van Ostaijenlaan.

Geelhandlaan gemarkeerde boomAuto’s en fietsers worden omgeleid. Er wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten in het stukje Paul van Ostaijenlaan. Tijdens de tweede fase is dat eveneens het geval in de Elzenstraat ten behoeve van de bewoners van de afgesloten Berkenlaan. Omleidingsplannetjes worden zo snel mogelijk op de website van de gemeente gepubliceerd (www.hove.be) en ook de hulpdiensten worden op de hoogte gebracht.

De bewoners van de huizen in de onmiddellijke omgeving van de werken worden door de aannemer verwittigd op welke dag zij hun woning niet met de auto kunnen verlaten of bereiken.

 

Fietsers mogen op rijweg Geelhandlaan rijden

Naar aanleiding van de slechte staat van de fietspaden in de Geelhandlaan worden vanaf maandag 25 november fietsers toegelaten op de rijweg. De verkeersborden D7 (verplicht fietspad) worden verwijderd en de maximum snelheid wordt beperkt tot 30 km/u tot aan de Paul van Ostaijenlaan. Het is helaas technisch onmogelijk om zelfs maar tijdelijke verbeteringswerken aan de fietspaden uit te voeren.

Verdere inlichtingen : Dienst informatie gemeentehuis Hove : Davy Verbeeck, 03 / 460.33.30. – Marleen Haertjens, tel. 0492 / 97.90.82. – fax 03 / 460.33.48. – e-post : marleen.haertjens@hove.be.

 

Als herinnering

Hierna publiceren we nog enkele beelden van de Geelhandlaan, vnl. de plaatsen die het meeste bomen zullen verliezen.

Geelhandlaan november 2013 Geelhandlaan november 2013Geelhandlaan november 2013 Geelhandlaan november 2013

We raden de Hovenaars aan om er nog eens te gaan wandelen en die beelden diep in hun geheugen op te slaan. Want de kans dat ze ooit nog zulke mooie en grote bomen tijdens hun leven in de Geelhandlaan kunnen bewonderen, is zo goed als nihil.