WintervertellingenOp vrijdag 22 november e.k. presenteert de Ritmica-school het stuk “Zet een kaars voor je raam vannacht”. Start van het avontuurlijke kasteelspel tussen 16.45u. en 17.30u., vertellingen om 18.15u., 19.00u. en 19.15u. op kasteel Cappenberg, Wouwstraat 44 in Hove.

“De markiezin Josefien de Cap’ pen berg woont in een mooi kasteel. Witte muren, grote kamers, veel luxe en tralala.
Echter … ze is niet gelukkig. Ze had nog geen geluk in de liefde. Maar vandaag heeft ze een afspraak ! Een aanbidder meldt zich.
“Zet een kaars voor uw raam vannacht”, heeft hij gezegd.
Josefien wil haar geluk niet op de proef stellen.
Ze zet voor elke raam van het kasteel een kaars.
Maar wie is de aanbidder ?”

Beleef mee de zoektocht naar de geheimzinnige aanbidder van markiezin Josefien !
Stilletjes aan tellen we af naar de 7de editie van de Wintervertellingen. Op vrijdag 22 november 2013 is iedereen van harte welkom om te komen luisteren naar Stefan Boonen, Kris Claessens, Kristel Verrelst en juf Christine & Co. Om in de juiste sfeer te komen, beginnen we deze avond met een zoektocht op het domein van Ritmica. Starten kan tussen 16u45 en 17u30. Vergeet je zaklamp niet !

Om 18u15 starten de vertellingen :
* juf Christine & Co vertellen dierenverhalen met de kamishibai (verteltheater),
* Kristel Verrelst brengt “De reuzenkrokodil” van Roald Dahl,
* Stefan Boonen houdt je aan je stoel gekluisterd met “De Vindeling van Wammerwald”,
* Kris Claessens vertelt over “Wannes Raps”, de landloper.

Naast deze vertellingen wordt er ook een hapje en een drankje voorzien.
Om deze avond te bekostigen vragen we 2 euro inkom per persoon. Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 november 2013.

VZW Ritmica, Wouwstraat, 44, 2540 Hove, Tel. : 03 / 460.11.50. – info@ritmica.be .

 

Wat doet Ritmica ?

CappenbergRitmica ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

Omdat wij geloven in de groeimogelijkheden van elke mens. Iedereen is uniek en heeft recht op een warme plek, samen met anderen. “Leer, lach, leef !”, dat zegt Ritmica tegen jong en oud.

Onderwijs, zorg, ondersteuning en opvang op maat. Dat zijn de bouwstenen. Die reiken we aan tijdens de ontwikkeling en de ontplooiing van elk kind, elke jongere en elke volwassene. Wij helpen mensen om hun eigen leven te regisseren. We begeleiden elk individu op zijn eigen ritme, op weg naar geluk en een waardevolle plaats in de samenleving. Onze deskundigheid is het middel. Deskundigheid is ook de motor waarmee we enthousiast en innovatief blijven werken aan de kwaliteitsverbetering van onderwijs, zorg en ondersteuning. In dialoog werken aan ieders levenskwaliteit. Dat is wat we doen.

Wij ijveren voor een maatschappij waar de mogelijkheden van mensen belangrijker zijn dan hun beperkingen. Een samenleving waar capaciteiten erkend en gestimuleerd worden.

Bij Ritmica gaan we op een open en eerlijke manier met elkaar om, in alle vertrouwen. We waarderen, binnen de regels van de wet, iedereen om wie zij of hij is. We zijn tenslotte allemaal gelijkwaardig. Wederzijds respect voor ieders gedachten, ideeën, geloof, levenswijzen en privacy is daarbij vanzelfsprekend. Wij zijn pluralistisch en met het woord “pluralisme” verwijzen wij naar het samen bestaan en kunnen verstaan van diversiteit in inzichten.

Ook Ritmica vindt inspiratie in het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap van 13 december 2006, geratificeerd door België op 2 juli 2009.

Meer op www.ritmica.be .