Op maandag 11 november e.k. wordt ook in Hove de Wapenstilstand gepast herdacht. Na het officiële gedeelte kan je in De Markgraaf, Kapelstraat 8, gratis de muzikale voorstelling ‘Aanvallen’ bijwonen.

Viering in Antwerpen 2012
Viering in Antwerpen 2012

Programma: plechtige eucharistieviering met nationale hymne in de Sint-Laurentiuskerk (9.30 uur), aansluitend optocht naar het Monument der Gesneuvelden met toespraak door schepencollege en KNSB, bloemenhulde en nationale hymne door Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys. Nadien optocht naar de begraafplaats met daar een plechtigheid aan het eremonument op de nieuwe begraafplaats met gebed door de pastoor, neerlegging bloemen door gemeentebestuur en KNSB. De harmonie speelt er Te Velde en de nationale hymne, bloemenhulde op oude begraafplaats.

 

‘Aanvallen!’ door Borsalino in Hove

Ook IJzerbedevaart op 11 november in Diksmuide
Ook IJzerbedevaart op 11 november in Diksmuide

1968. Edegem bij Antwerpen. Eduard Ceulemans heeft Alzheimer. Hij leeft terug in de periode die hem het meest heeft getekend: die bij zijn regiment in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze voorstelling naar de literaire roman van Roland Bergeys beschrijft het leven van een frontsoldaat in de Westhoek en zijn liefje Ida ‘Anderland’ die eerst naar Nederland vluchtte en dan naar het Engelse Elisabethville, waar Belgen bommen maakten. ‘Aanvallen !’ is spannend, pakkend, verlucht met projecties van originele foto’s en van de schitterende illustraties van Dieter Dresselaers. De voorstelling wordt opgevoerd als muzikale vertelling vol swingende en ontroerende  liedjes uit 1914-18 en eigen nummers. De prachtige stemmen, de beklijvende sax, de passende percussie, de frivole toetsen en de zwierige mondharmonica houden je op het puntje van je stoel ! Om 11.30 uur in De Markgraaf.

Meer info bij de Gemeentelijke Cultuurdienst, tel. 03 / 460 33 12