Sedert de jongste Zomerendfeesten is er in onze gemeente een nieuwe horecazaak bijgekomen. Welkom in de club ! Aan de Kapelstraat 47 opende Rita Meyers samen met haar zoon en dochter Kevin en Sarah Claes de broodjeszaak annex tea-room, die luidt naar de alleszeggende naam, “ ’t Hoveke”.

eetzaal terras 't HovekeDochter Sarah (25) deed al de nodige werkervaringen op in de horeca o.a. in een restaurant-brasserie, maar wil met dit nieuwe initiatief nu zelfstandige ondernemer worden in Hove. Ze deed hiervoor een marktonderzoek want onze gemeente telde nog geen broodjeszaak met tea-room. Dat er enkele andere zelfstandige ondernemers in Hove (bakkerij Elly en Brandt Food) ook broodjes verkopen schrikt Sarah niet af. “Bij ons is dit het hoofdproduct dat we leveren, annex onze tea-room om eens gezellig bij te praten. Bij de andere genoemde zaken is dit maar een bijproduct. De kans bestaat dat we in de toekomst ook broodjes zullen bedelen aan huis/bedrijf, als er voldoende vraag naar is. Men kan bij ons bestellen per SMS – liefst voor 10.00u. – en dan liggen de broodjes klaar voor af te halen en moet men niet lang wachten.”

 

Feestjes organiseren

De zaak telt binnen 36 zitstoelen aan tafels en achteraan in de tuin is er nog een open terras met 20 zitstoelen. “Met de afgelopen zomerendfeesten konden we zeker niet klagen van het aantal klanten. Iedereen vond het een goed initiatief. “We hebben al de vraag gekregen of men de zaak kan afhuren om o.a. kinderfeestjes te organiseren of (bedrijfs)vergaderingen te houden na 18.00u. ? Dit kan maar moet op voorhand afgesproken worden. We hebben ook zelf en vers gebakken keek. Voor een snelle hap of lekkere namiddag kan u een hele namiddag met een glas wijn op ons terras zitten. We hebben een eigen specialiteit ontwikkeld bij de broodjes : broodje ’t Hoveke’, een broodje met gebakken spekblokjes, met cresson, komkommer en dressing van het huis. Daarbij hebben we ook zelf onze Martinosaus samengesteld met geheime ingrediënten” aldus Sarah.

Tijd om eens te gaan uitproeven.

We wensen Sarah en haar medewerkers veel succes met haar nieuwe onderneming in Hove.

aanbod 't Hoveke broodjeszaak 't Hoveke

“ ’t Hoveke”
Belegde broodjes en tea-room
Kapelstraat 47, 2540 Hove
————-

Deze zaak werd ondertussen overgenomen door Inge Löfgren, zie ons artikel op 11/ 9/ 2014, “lekkere pannenkoeken eten in Hove”.

Het adres is hetzelfde gebleven, de contactgegevens zijn veranderd :

tel. 0468 / 25.40.47. – www.thoveke.com

openingsuren : maandag van 11.00u. tot 18.00u., dinsdag tot vrijdag van 8.00u. tot 18.00u., zaterdag van 10.00u. tot 17.00u. , zon- en feestdagen gesloten.

Smakelijk !