De volgende gemeenteraad van Hove gaat door op maandag 29 april 2013, aanvang 20.00u., in de raadszaal van het gemeentehuis, Geelhandlaan 1, Hove. De vergadering is openbaar en gratis bij te wonen.

Vlag van HoveToeschouwers moeten zich wel stil houden tijdens de raadszitting. Normaal gezien ligt er een samenvatting van de punten voor de toeschouwers.

Na de zitting mogen toeschouwers vragen stellen over behandelde punten van de gemeenteraad of andere punten die de gemeente aangaat.

 

Openbare zitting

01. Voordracht mandaten voor V.V.O.G.

Aan de raad wordt gevraagd de goedkeuring te hechten aan het mandaat voor de vzw Vereniging voor Openbaar Groen

02. Besluit tot erkenning van de mogelijke vervangers van de gemeentesecretaris – aanpassing

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van het besluit tot erkenning van de mogelijke vervangers van de gemeentesecretaris

03. Belasting op nachtwinkels 2013-2019

Het voorliggende belastingreglement op nachtwinkels werd aangepast aan de opmerkingen van de toezichthoudende overheid

04. Ter goedkeuring jaarrekening 2012 van JOC Hove vzw

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de jaarrekening 2012 van vzw JOC Hove.

05. Ter info : Het dossier met het plan van aanpak voor het halen van het bindend sociaal objectief zoals beschreven in het Decreet grond- en pandenbeleid

Het dossier met het plan van aanpak voor het halen van het bindend sociaal objectief zoals beschreven in het Decreet grond- en pandenbeleid wordt ter info aan de raad gegeven.

06. Uitbreiding van het Lokaal Woonoverleg – Vraag voor het afvaardigen van waarnemers

Het lokaal woonoverleg heeft in zitting van 4 maart 2013 zijn goedkeuring gegeven om de vergadering uit te breiden met waarnemers uit de verschillende politieke fracties om die manier het draagvlak van het lokaal woonoverleg te versterken in het belang van een goed woonbeleid.

07. Goedkeuring van het woonbeleidsplan

De raad wordt gevraagd om het woonbeleidsplan van Hove goed te keuren

08. Goedkeuring lastvoorwaarden voor de aanstelling van een ontwerper voor de opmaak van een RUP Noord-oost.

Het gemeentebestuur wenst een RUP op te maken voor het gebied gelegen tussen Mortselsesteenweg, Boechoutselei, BPA Frythout, Boechoutsesteenweg en Sint -Laureysplein. Hiervoor dient een ontwerper aangeduid te worden waarvoor in zitting  van de gemeenteraad lastvoorwaarden ter goedkeuring voorgelegd worden.

09. Hersamenstelling van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening ( GECORO)

Bij de aanvang van een nieuwe legislatuur dient de GECORO hersamengesteld te worden. Door het gemeentebestuur kan binnen de wettelijke modaliteiten de samenstelling van de GECORO bepaald worden

10. Samenstelling Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening – aanstelling effectieve leden en plaatsvervangers.

Bij de aanvang van de nieuwe legislatuur dient de GECORO opnieuw samengesteld te worden. Er werd een oproep gedaan voor kandidaturen. Door de raad werd de samenstelling van de GECORO vastgesteld. Door de raad worden de effectieve leden en plaatsvervangers aangesteld.

11. Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Hove : aanstelling leden

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de leden voor het Beheersorgaan van de Openbare Bibliotheek aan te stellen.

12. Organiek reglement Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het organiek reglement van het Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove goed te keuren. Het gemeenschapscentrum omvat de door de gemeente ter verhuur aangeboden zalen in De Markgraaf, het Kostershuisje en Da Capo. Het beheersorgaan heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan bij het beheer van het gemeenschapscentrum. Op vraag van het gemeentebestuur of op eigen initiatief zal het beheersorgaan adviezen uitbrengen over alle aspecten van het beheer van het gemeenschapscentrum (zoals bij verbouwingswerken, inrichting en uitrusting, het financiële beleid, opstellen van het huishoudelijk reglement, de concessiecontracten en de huurovereenkomsten, ..), uitgezonderd de programmering of de inhoud van de activiteiten die plaatsgrijpen in de culturele infrastructuur.

13. Beheersorgaan gemeenschapscentrum Hove : aanduiding leden : vertegenwoordigers politieke fracties

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de leden van de politieke fracties van het Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove aan te duiden. Het gemeenschapscentrum omvat de door de gemeente ter verhuur aangeboden zalen in De Markgraaf, het Kostershuisje en Da Capo. Het beheersorgaan heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan bij het beheer van het gemeenschapscentrum. Op vraag van het gemeentebestuur of op eigen initiatief zal het beheersorgaan adviezen uitbrengen over alle aspecten van het beheer van het gemeenschapscentrum (zoals bij verbouwingswerken, inrichting en uitrusting, het financiële beleid, opstellen van het huishoudelijk reglement, de concessiecontracten en de huurovereenkomsten, ..), uitgezonderd de programmering of de inhoud van de activiteiten die plaatsgrijpen in de culturele infrastructuur.

14. Goedkeuring samenstelling adviesraad lokaal overleg kinderopvang.

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de samenstelling van de adviesraad van het lokaal overleg kinderopvang.