Op de jongste gemeenteraad kwamen enkele buurtbewoners uit de Boechoutsesteenweg – wonende tegen het Belgacomgebouw aan de grens met Boechout – tijdens het vragenhalfuurtje hun beklag doen over een aantal feiten in hun leefomgeving.

Het voetpad van de Boechoutsesteenweg is er amper 1 meter breed en wordt veelvuldig gebruikt als fietspad. Er staan ook geregeld auto’s geparkeerd op dit voetpad. Op gebied van hygiëne kan het er ook beter want een aantal hondeneigenaren vertikken het om een plastieken zakje mee te nemen om alles mooi op te kuisen. De uitwerpselen blijven dan dagenlang op het voetpad liggen met alle gevolgen voor mensen met een loop- en kinderwagentje.

Ontmoetingsruimte voor scholieren
Ontmoetings-
ruimte voor
scholieren

Tijdens de middag is de omgeving van de Aldi-supermarkt aan de Grensstraat het trefpunt voor een aantal leerlingen van een nabij gelegen school. In de zomer houden ze er een pic-nic, met meestal achterlating van het vele afval. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde dat “hij de politie opdracht zal geven om die buurt beter in het oog te houden”.

 

Verspreiding “Info Hove” problematisch

De verspreiding van het maandelijks gemeentelijk informatieblad “Info Hove” laat de jongste maanden erg te wensen over. Een aantal bewoners uit de Vogeltjeswijk kwamen op de gemeenteraad hierover klagen. Schepen van Informatie Guy Wollants (pH7) moest de klagers gelijk geven. “Er zijn de laatste maanden problemen geweest bij de firma die de verdeling op zich neemt. In de Vogeltjeswijk, de Lintsesteenweg en de Geelhandlaan hebben verschillende bewoners geen exemplaar van het gemeentelijk Infoblad ontvangen. In appartementsblokken worden stapels gelegd, zonder ze in de individuele bussen te deponeren. We zullen de facturen van de firma gedeeltelijk hiervoor niet betalen. De betrokken verdeelfirma’s moeten hun eigen personeel controleren”.