‘Taskforce’ tegen moslimstrijders

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (Madame ‘NON’) gaat een ‘taskforce’ oprichten om islamistische jihadstrijders afkomstig uit ons land op te sporen en aan te pakken. Daarin zullen mensen van de Staatsveiligheid zitten, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD), het federale parket, het crisiscentrum en de politie. Het heeft lang geduurd voor de overheid is wakker geschrokken uit een diepe winterslaap. Pas nadat de veiligheidsdiensten in Nederland en Duitsland alarm sloegen, ging er ook bij de Belgische veiligheidsdiensten een rood lampje flikkeren. Intussen is duidelijk dat meer dan 150 moslims van eigen bodem – allochtonen of bekeerde Vlamingen – meevechten in de rangen van gewapende moslimmilities zoals ‘Shura Al-Mujahideen’. Zij maken er geen geheim van dat ze in Syrië een streng-islamitisch regime willen vestigen, op basis van de sharia, de islamitische wetgeving.

AK47

Hard aanpakken

De Raad van State : wereldvreemde instelling …
De Raad van State : wereldvreemde instelling …

Hoofdredacteur Luc Van der Kelen van Het Laatste Nieuws maakt zich zorgen over de gevolgen als straks een grote groep jongeren terugkeert, “die bekeerd en/of geradicaliseerd zijn door extreme islamisten of jihadisten, die wapens hebben of weten hoe eraan te geraken en getraind zijn in het plegen van aanslagen of in straatgevechten”. En hij waarschuwt – net zoals wij dat reeds eerder deden – voor “een verhoogd risico op aanslagen of andere vormen van terreur.” (Het Laatste Nieuws, 25 maart 2013). Van der Kelen pleit voor een harde aanpak : “Als een buitenlands conflict op deze manier in onze straten dreigt op te duiken, moet de overheid veel krachtdadiger ingrijpen.” Inderdaad. Maar daar is moed voor nodig en dit ontbreekt bij verschillende (linkse) politieke partijen, want de vele moslimkiezers zijn een aanzienlijk aandeel van hun achterban geworden.

 

De VMO werd ‘zonder pardon’ buiten de wet gesteld
De VMO werd ‘zonder pardon’ buiten de wet gesteld

Het land uit, zonder pardon

In Duitsland heeft de minister van Binnenlandse Zaken al laten weten dat Duitse jihadisten hun Duitse nationaliteit zullen verliezen en bij terugkeer het land worden uitgezet. In België schrikt men terug voor een kordate aanpak van het probleem. Afgelopen weekend lazen we in de krant dat de Raad van State zich kant tegen een verbod van Sharia4Belgium, dé spil in het ronselen van moslimstrijders.

Als we even in de geschiedenisboeken duiken werd de Vlaamse Militanten Orde (VMO) destijds zonder veel plichtplegingen of scrupules buiten de wet gesteld. Op basis van de oude wet op de privémilities. En het Belgische regime o.l.v. de parvenu Guy Verhofstadt zocht na veel omwegen een politiek benoemde rechter (Gentse franskiljon) die het voormalige Vlaams Blok politiek voor de rechtbank moest neutraliseren waarbij er ook geen rekening werd gehouden met de Grondwet.

Vlaams-nationalisten worden door de Belgische staat zonder scrupules op allerlei manieren vervolgd, maar gewapende islamitische jihadstrijders worden met fluwelen handschoenen aangepakt.

Kan u nog volgen?