Brasserie 't OfVorige week schreven we nog over “het gat in de markt” in Hove dat er hier duidelijk een vraag was naar een brasserie waar men zowel kan eten, een koffie komen drinken of in de namiddag afspreken met vriend(innen) om een pannenkoek te eten.

Afgelopen weekend opende na een lange restauratie van het gebouw aan de Mechelsesteenweg 115 de nieuwe brasserie ” ’t Of in Hove’. Deze zaak is beter gekend als “villa De Jaeck” en basketlegende Willy Steveniers verbleef er ettelijke jaren. Naast de brasserie is er ook een grote speeltuin geïnstalleerd in het parkdomein. Er zijn ook al de nodige fietsvoorzieningen, want de brasserie ligt juist op de fiets-o-strade naast de spoorlijn 25 van Antwerpen naar Mechelen. Er komt ook nog een doorsteek van de Mechelsesteenweg naar de Kasteelstraat. Hiervoor is het wachten op de diensten van de gemeente Hove.

Brasserie 't OfBrasserie 't OfBrasserie 't OfBrasserie 't Of

De brasserie wordt gerund door de zussen Katja en Kris De Jaeck. Ze kiezen weloverwogen voor het familiale karakter van de horecazaak. De zaak gaat open om 10.00u. en de keuken sluit om 20u. Dinsdag is de wekelijkse rustdag.

De opening trok tijdens het afgelopen weekeinde reeds veel volk. In de speeltuin staan een tiental speeltuigen waar de kinderen naar harte lust kunnen ravotten.

Er is ook een groot tuinterras maar het is nog enkele dagen wachten naar het tuinmeubilair. Naast het terras is er nog een apart feestzaaltje, ideaal voor een communiefeest, een verjaardagfeestje, een jubileum, koffietafel of culinaire vergadering. Het zaaltje heeft ook een apart terras.

Wat staat er op de kaart ?

Begin:

  • Soepen, scampi’s, kaaskroketten, enz … voor een prijs beneden de 15 euro. Salades met frieten

Uit de stal :

  • Vlees, steak, stoofvlees, vol-au-vent, varkenshaasje, spaghetti ’s, lasagna ’s, in de prijsklasse tussen 14 en 26,5 euro

Uit de zee :

  • Paling in ’t groen, scampi’s, dorandetfilet, … supplementen groenten, frieten, kroketten
  • Er is nog een veggiekaart met pasta, wok voor +/- 15 euro.
  • In ’t klein kan men er boterhammen, croque, kip, spaghetti …eten voor prijzen die schommelen tussen 1,95 en 9 euro.
  • Een uitgebreide keuze is er voor roomijs. Daarnaast zijn er vanaf 14.00u. pannenkoeken te smullen met suiker, siroop, confituur, warme chocolade en verschillende ijssoorten.
  • Voor de kleine honger kan men tussen 11.30u. en 17.00u. terecht met croques, toast champignons, enz …Voor de gezelligheid zijn er nog porties kaas, groenten, salami, ham, koud gemengd.
  • Er is ook een kinderkaart.

Drinken :

  • De klassiekers Maes, Grimbergen, La Chouffe enz … staan op de bierkaart aan nog redelijke prijzen.
  • Verder nog frisdranken, warme dranken, aperitieven, sterke dranken, bubbels per glas.
  • De wijnkaart valt nogal mee wat de prijs betreft met één enkele uitschieter van 59 euro voor een fles Rode Barolo Negretti (2005). Men kan kiezen tussen rode en witte wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Chili en Zuid-Afrika.

Brasserie “’t Of in Hove”, Mechelsesteenweg 115 in 2540 Hove, tel. 03 344 23 60.
e-post : info@tofinhove.beinternet: www.tofinhove.be .