Sedert enkele weken is de KBC groep Bank en Verzekeringen via een grote reclamecampagne bezig met een ruim onderzoek bij de Vlamingen naar het “gat in de markt ?”. Men bevraagt de inwoners van de gemeenten naar hun behoeften welke ondernemers er nog in hun gemeente ontbreken.

Met de ingewonnen informatie brengt de KBC-groep in kaart waar er kansen liggen voor nieuwe ondernemingen. En de financiële groep brengt zo misschien ondernemende mensen op een goed idee !

We keken eens naar wat er volgens het onderzoek nog ontbreekt in Hove ?

Op de eerste plaats stellen 27 bezoekers van de site dat er in Hove tea-rooms ontbreken. Vandaag bestaat er geen enkele tea-room in Hove. Men kan natuurlijk discussies gaan houden over het verschil tussen een tea-room, ijssalon, taverne, café, snackbar, frituur, enz …

Kort daarna vinden 26 bezoekers dat er in Hove een ijssalon ontbreekt. Dit staat dicht bij de eerste score.

Het gaat hier over een zaak die open is van +/- het middaguur tot 20 uur ’s avonds en waar men komt om een koffie/thee te drinken, een pannenkoek, wafels, ijs, te eten, enz … Dit ontbreekt duidelijk in Hove. In zulke horeca-zaak kan men rustig vertoeven en afspreken met vriendinnen of handelsrelaties. Men wordt er niet gestoord door de aanwezige lokale drinkebroers aan de toog en er staat ook geen TV-toestel op dat luidruchtig de laatste voetbalwedstrijd of wielerwedstrijd becommentarieert.

Brasserie 't Of

Op de derde plaats vinden de Hovenaars dat er hier kledingzaken ontbreken, 22 respondenten geven dit aan. Hove telt enkele kledingzaken, maar blijkbaar voldoen deze niet aan de vereisten van een aantal inwoners of bevinden ze zich niet in hun woonwijk (Vredewijk).

We komen nu terug bij de horeca, want 19 respondenten vinden dat er in Hove restaurants ontbreken. We hebben er enkele binnen onze gemeentegrenzen, maar spijtig genoeg is de vraag nogal algemeen opgesteld. In de restaurantsector heeft men verschillende types, gaande van klasse-restaurants met één of meerdere sterren tot zaken voor een snelle hap.

We blijven binnen de horecasector want op de vijfde plaats ontbreken er hier volgens de Hovenaars café ’s, vinden 17 respondenten. Zelfde als voorgaande, een uitgebreid gamma van luxe-café ’s tot bruine café ’s.

Op de zesde plaats melden 13 respondenten een gebrek aan tavernes in Hove. Zie discussie.

Nadien vinden 15 respondenten dat er in Hove groenten- en fruitzaken ontbreken. In het centrum van Hove bevindt zich een superette. Mensen die buiten het centrum wonen – Vredewijk en Boshoek – moeten een grotere  inspanning leveren om een Hovese groentenwinkel te bereiken. Velen doen ook hun aankopen buiten onze gemeente, in grootwarenhuizen bij de buren of in de buurt van hun tewerkstelling.

Het einde van het onderzoek sluit af met 11 antwoorden die vinden dat er in Hove snackbars ontbreken, 10 respondenten die vinden dat er te weinig krantenwinkels zijn en tot slot vinden 11 Hovenaars dat er hier een fotozaak ontbreekt.

Brasserie 't Of

Grosso-modo kunnen we besluiten dat er in het segment van de horeca (tea-room, ijssalon, restaurant, café, taverne, snackbar) nog vraag bestaat voor extra vestigingen in Hove.
Binnenkort opent er een extra horeca-vestiging aan de Mechelsesteenweg in villa “De Jaeck”, wel aan een buitengrens van onze gemeente. Is dit voldoende voor de Hovenaars ?

Hopelijk kan de KBC groep hier voor duidelijke vernieuwing en verandering zorgen ?

Meer weten over Het gat in de markt? Lees alles op www.kbc.be/hetgatindemarkt

Of geef uw reactie hieronder in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *