Fred Entbrouxk deed op 10 april 1972 als gemeenteraadslid zijn intrede in de Boechoutse gemeenteraad. In 1977 werd hij schepen in een coalitie van de toenmalige Volksunie samen met Gemeentebelangen; van 1985 tot 1995 werd hij burgemeester voor de VU in opvolging van burgemeester Aussems (CVP). In 2001 werd hij opnieuw schepen in een coalitie met de liberale VLD en de CD&V.

Zo zat Fred 24 jaar in het Boechoutse schepencollege en was ook 40 jaar lid van de Boechoutse gemeenteraad. Tot zijn voornaamste realisaties behoren de aankoop van het sport- en recreatiedomein “de Bunderkes” en de restauratie van de Bunderhoeve, de aankoop van de Wigwam en de restauratie van dit gebouw tot volwaardige voor- en naschoolse kinderopvang en de heraanleg van verschillende straten waaronder de drukke Heuvelstraat en de Jan-Frans Willemsstraat.

Bij de opdeling van de Volksunie in 2001 wenste Fred nog geen standpunt in te nemen tussen Spirit of de N-VA. Deze laatsten kwamen met voorzitter Bart De Wever verschillende malen “aan Fred zijn jas trekken” in het plaatselijke restaurant Fruithof om N-VA-partijlid te worden. Toen nog zonder resultaat. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 werd Fred terug verkozen als gemeenteraadslid op de lijst Team BV (Team Boechout-Vremde) samen met medestander Wilfried Van Vlem, ook een oud-VU-er.

Ondertussen wisselde Fred van partij, verliet Team BV en koos voor de N-VA die ondertussen in heel Vlaanderen aan een sterke opmars bezig is. Fred zetelt sindsdien als onafhankelijke in de Boechoutse gemeenteraad want het Vlaams gemeentedecreet wenst het overstappen van partij tijdens een legislatuur zoveel mogelijk te ontraden. Fred was ook al verkiezingskandidaat voor zijn nieuwe partij bij  de verkiezingen voor het Vlaams Parlement van 2009. Fred Entbrouxk is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober e.k. alvast lijsttrekker voor de N-VA en dus kandidaat-burgemeester. Zo komt hij in concurrentie met zetelende burgemeester Koen T’ Sijen (Pro), een ver familielid van Fred. Als daar maar geen familieruzies door ontstaan.

Coverfoto (c) Gazet van Hove, Wim Van Gelder en Fred Entbrouxk