Het is vandaag echt niet meer eenvoudig om aan Hovese huisvuilzakken te geraken. Bij Delhaize Boechout waren er tijdelijk leveringsproblemen (enkel de kleine grijze restafvalzak was beschikbaar) en heel wat Hovese handelaars hebben de verkoop van huisvuilzakken gestaakt. “Bij welke handelaars kunnen we nog terecht voor huisvuilzakken ?” is een veel gehoorde vraag bij de Hovenaars.

Volgens het schepencollege kan men nog terecht bij vier handelszaken: Delhaize Boechout, Delhaize Kontich, Punt Komma en Brandt Food. De verkoop werd gestaakt bij bakkerij Elly en De Kronkel en Enordi. De huisvuilzakken worden centraal in Brussel besteld. Soms staan er na enkele leveringen nog bij enkele winkels facturen open en dan stopt de bevoorrading tijdelijk. Normaal moet de bevoorrading eerstdaags terug op gang komen.

 

Problemen met GFT+ afvalzakken

We stelden reeds enkele maanden geleden vast dat de witte GFT-zakken (groenten, fruit en tuinafval) snel scheurden, zodat ze nog moeilijk konden worden dicht gebonden. Het schepencollege onderzocht dit feit en gaf ons gelijk. Er zouden nieuwe GFT-zakken komen. Nu stellen we vast dat er inderdaad een nieuwe ‘groen’ lichte zak op de markt is gekomen, die spijtig genoeg nog sneller scheurt. Burgers zijn verplicht om bij scheuring van de zak er een tweede zak over te trekken om alles dicht en bijéén te houden. Als vervelend neveneffect is dit een ‘verdoken belastingsverhoging’ van 100 %. Dit kon toch niet de bedoeling zijn? Er moet dus dringend een verbeterde en stevigere GFT+-zak als alternatief op de markt komen.